מתכון ל - 6 מנות
מרכיבים:
6 כרעיים
250 גר' בשר כבש טחון
1/2 כוס אורז מבושל במים - חצי בישול
1/2 כוס אגוזים שבורים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית הל
מעט אגוז מוסקט
מעט מלח ופלפל
1 ביצה
למרינדה :
3 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות שמן
1/2 כף מלח
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
מעט פלפל שחור גרוס
לרוטב בצל
1 כף שמן זית
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 כוס ציר בקר
כף סויה
מעט פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
קורנפלור להסמכה
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
למרינדה
טוחנים את המרכיבים במעבד מזון
לרוטב בצל
מאדים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים פלפל אנגלי, פלפל שחור ,עלי דפנה, ציר בקר כוס מים ומלח לפי הטעם. מסמיכים עם קורנפלור .
לפרגית
מפרקים את העצם מחלק הירך בלבד .
בקערה מערבבים את הבשר הטחון, האורז, האגוזים ,הביצה והפטרוזיליה .מטבלים בהל ,אגוז מוסקט ,מלח ופלפל וממלאים את הירך בתערובת ומורחים מרינדה מעל.
מניחים בתבנית וצולים 10 דקות, יוצקים את רוטב הבצל ,סוגרים בנייר כסף וצולים 40 דקות .
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
054-7730379